Soms zijn er van die woorden waarvan je je afvraagt: waar komen ze vandaan? Ze duiken op, nemen een vlucht, maar wat ze betekenen…?  Neem Yolo. Een tijd terug was het helemaal de bom om Yolo te roepen bij allerlei avonturen die je beleefde. Volgens mij weten velen niet eens wat je eigenlijk roept (you only live once) maar hey, hip is hip. Nu is dat wanderlust. Klinkt geweldig, toch? 

Zo ziet wanderlust eruit

Zo ziet wanderlust eruit

Op Instagram, waar ik sinds kort rondneus en berichten en foto’s plaats over spots & sports, zag ik het voor het eerst. #wanderlust vult daar zo’n beetje alle travelposts. Ik liet het woord eens goed op me inwerken. Hoewel er een -a- staat en geen -o- dacht ik aan wonder, je verwonderen, je verbazen. Maar ok, dat was het dus niet.

Engels

Nou is Engels, ondanks mijn vele reizen en backpackavonturen, nooit m’n beste vak geweest. Wel weet ik dat je veel Nederlandse begrippen -uiteraard- nooit 1 op 1 naar het Engels kunt vertalen. Maar laat dat nou bij lust net wèl het geval zijn. Misschien ging daarom niet meteen een belletje bij me rinkelen. Als het gaat om lust en verlangen, dacht en denk ik eerder aan longing. Enfin, na een mini-online-zoektochtje kwam ik erachter dat wanderlust neerkomt op: drang om de wereld te ontdekken. Nu ik dat weet, vind ik het woord nog mooier dan het al was.

Naar hartenlust gebruik ik het als #hastag op Instagram. Niet omdat het hip is, maar puur omdat het volledig op mij slaat. Bij de Twentsche Courant zagen ze het eerder deze eeuw ook. ,,Iemand die met een vlag in de kont op onderzoek uitgaat.” Ik verzin het niet. Het waren simpelweg de woorden van mijn toenmalige chef. Ander treffend voorbeeld: laatst vond ik een oud boekje terug, van zeker vijftien jaar geleden. Daarin had ik mijn motto opgeschreven: ontdek en beleef. Meer hoef ik niet te zeggen.

De vaste volgers van deze site zullen in de gaten hebben dat dit een ander soort, meer persoonlijker, blog is dan die ik tot dusverre heb geschreven. Dat klopt. Het heeft alles te maken met een aantal veranderingen van mijn website. Niet dat die helemaal op de schop gaat, maar het ziet er straks net even anders uit. Details daarover horen jullie nog, maar ik kan vast verklappen dat er een nieuwe rubriek kom: M en M’s gaat die heten, Mijmeringen en Memoires. Het geeft mij ruimte om kleine en grotere herinneringen te delen van een van mijn avonturen. Ook kan ik je bijvoorbeeld tips geven voor je eerste backpacktrip of duidelijk maken waarom iedereen een keer moet canicrossen. 

 

 

Reacties