Voor een reportage in het tijdschrift Leven in Frankrijk heb ik een bezoek gebracht aan de pas geopende chambres d’hôtes (luxe bed and breakfast) van Ralph De Graaf en Lindy De Graaf-Neefjes. Een sfeerverslag in 3 delen vanuit de Gard in Zuid-Frankrijk. Vandaag deel 1: De ontmoeting met De Drie Graven. Of eigenlijk twee…

Als ik de klapramen van de royale slaapkamer open, en met m’n eigen luiken hetzelfde doe, ontvouwt zich een rustieke omgeving. Hoge cipressen in de tuin, een zalige veranda op links en een beboste heuvel in de verte. De rust wordt lichtjes onderbroken door het vrolijke gekwetter van vogels.

Ik bedenk me wat een enorm afwisselende baan ik heb. En realiseer me dat ik door het pitchen van mijn ideeën veel op pad ben en regelmatig naar het buitenland kan. Continu op een andere plek werken, mensen interviewen en verhalen maken; het maakt me intens gelukkig. Energiek ook vooral! Nee, mij maak je niet blij met een fulltime baan op een kantoor. Daar kom ik niet tot mijn recht. Gelukkig is daar hier ook geen sprake van…Verre van dat..

Majestueus

Ik wrijf nog eens goed in m’n ogen. De zon is flink scherp, ook al brandt de koperen ploert nog maar een paar uur. Bovendien lagen we er laat in. De avond ervoor vlogen fotograaf Robert Kersbergen en ik pas laat op Marseille. Opgehaald door Ralph kwamen we rond middernacht aan in hun majestueuze ondermening. Na een korte rondleiding en een biertje was het al gauw 3.00 uur.

Bij daglicht zien we pas echt waar we beland zijn. Een eeuwenoud herenhuis met mooie, authentieke stenen tegels, in de hal een typisch Frans trappenhuis, op de binnenplaats met schelpenmozaïek versierde fontein, de tuin met rozen en zwembad, en daarachter een heuse petanque-baan. Oftewel: chambres d’hôtes Les Trois Comtes, wat ‘de drie graven’ betekent.

Hier zijn Ralph en Lindy enkele maanden geleden vanuit Alkmaar neergestreken, om er deze luxe bed and breakfast van te maken. Gelegen in de Gard, het departement even ten noorden van Montpellier. Opvallend: de entree ligt aan een smal straatje in het knusse maar levendige centrum van het dorpje Saint-Hippolyte-du-Fort, maar eenmaal de hal door beland je op de binnenplaats en is het een oase van rust.

Het meest indrukwekkend vind ik hun veranda. Bijna 100 vierkante meter aan pure ontspanning. Een zitgedeelte, een mooi gedekte grote tafel, een bar met mooie flessen champagne en sigaren, een Big Green Egg en een uitzicht over de tuin en omgeving.

We kijken onze ogen uit, maar veel tijd om er bij stil te staan hebben we niet, want er is werk aan de winkel: touren door de omgeving. Foto’s maken, Ralph en Lindy uitgebreid spreken, de streek in kaart brengen, inspiratie opdoen, de sfeer opsnuiven. En dat alles voor het tijdschrift http://www.leveninfrankrijk.nl

Wat vinden jullie van dit eerste deel? Benieuwd naar het vervolg van mijn belevenissen? Binnenkort deel 2!

Reacties